Poronjauhelihakastike

Silppua sipuli ja kuullota silppua teelusikallisessa rypsiöljyä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää poron jauheliha ja paista kypsäksi.

Jauheliha vaatii murustuakseen, että sitä koko ajan työnnellään paistinlastalla.

Kun jauheliha on kypsää, lisää ruokalusikallinen vehnäjauhoja, suolaa ja valkopippuria.

Kääntele jauhot lihan sekaan ja lisää vesi sekä n. 1 dl ruokakermaa.

Anna saostua (voit lisätä vehnäjauhoja veteen sekoitettuna puurona, jos et saa tarpeeksi paksua kastiketta heti, anna kuitenkin ensin kastikkeen kiehahtaa kunnolla).

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä valkopippuria ja vähän chilijauhetta.

Tarjoa keitetyn spagetin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 158 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porojauheliha, Pirkka1600g2240kcal368g0g80g0g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Ruokakerma, luomu (Valio), annos 50g400g640kcal8.4g15.2g60g0.4g
Vesi1600g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 40g137kcal4.1g28g0.5g1.4g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 32g283kcal0g0g32g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7584g6665kcal764.2g98g345.4g7.6g
Valittu annoskoko3792g3333kcal382.1g49g172.7g3.8g
Annoskoko puolitettuna1896g1666kcal191.1g24.5g86.4g1.9g
Arvot/100g100g88kcal10.1g1.3g4.6g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=165972