Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g1202g541kcal0g114.2g0g2.4g
Siirappi, tumma505g1615kcal0.5g373.6g0g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g361g1103kcal42.9g219.6g5.8g60.6g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g673g1952kcal67.3g383.6g15.5g134.6g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g865g2683kcal147.1g467.3g25.1g112.5g
Vehnäjauho, sunnuntai168g589kcal20.2g119.5g3.5g5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7584g16966kcal556g3355.6g99.8g630.2g
Valittu annoskoko3792g8483kcal278g1677.8g49.9g315.1g
Annoskoko puolitettuna1896g4242kcal139g838.9g25g157.6g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446