Karjalanpiirakka

Taikina:
2dl kylmää vettä
1tl suolaa
2,5dl ruisjauhoja
2,5dl vehnäjauhoja
25g voita/margariinia

Puuro:
4dl vettä
4dl puuroriisiä
17dl rasvatonta maitoa
1tl voita/margariinia
1,5tl suolaa

keitä puuro valmiiksi, ja jähdytä se ennen kuin alat leipoa ruistaikinaa.

taikina: sekoita kaikki ainekset veteen suoraan paitsi voi, kun taikina on kiinteää ja sitkeää alusta sekaan sulatettu voi.

Tee taikinasta tanko jonka jaat 40 yhtä suureen osaan joista sitten leivot piirakkapohjat, laita jokaiseen n 2tl riisipuuroa ja taita reunat päälle päin ja rypytä.

Paista karjalanpiirakat uunissa keskitasossa 275-300 asteessa kypsiksi, eli n. 10-12min uunista riippuen.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Mammalia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 241g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Rainbow)301g963kcal30.1g189.6g6.9g42.1g
Vehnäjauho puolikarkea 196g671kcal19.9g136.9g2.3g6.8g
Voi 30g218kcal0.4g0.1g24.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 482g0kcal0g0g0g0g
Puuroriisi482g1685kcal28.9g366g8.2g11.1g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 2047g693kcal62.6g100.3g2g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7584g8461kcal283.8g1585.8g87.8g120g
Valittu annoskoko3792g4231kcal141.9g792.9g43.9g60g
Annoskoko puolitettuna1896g2115kcal71g396.5g22g30g
Arvot/100g100g112kcal3.7g20.9g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337089