Italialainen risotto (perusohje)

Valmista kanaliemi kattilassa ja pidä lämpimänä.

Pilko sipuli ja valkosipuli.

Ota toinen kattila ja kuullota sipulia öljyssä muutama minuutti.

Lisää valkosipuli ja mahd.

muut yrttimausteet (ei aineslistassa) ja kuullota hetki.

Lisää sitten riisi ja kuullota öljyssä kunnes riisi on läpikuultavaa (varo ettei ruskistu).

Lurauta valkoviini sekaan ja anna höyrystyä pois.

Sitten lisää sen verran kanalientä että riisit peittyvät ja hämmennä kunnes neste on imeytynyt.

Lisää kanalientä pienissä erissä ja jatka n. 15-20 min kunnes risotto on valmis.

Suolaa maun mukaan, ja hyvää on myös ilman parmesaania!

Tähän perusohjeeseen sitten kanaa, kalaa, vihanneksia yms - muista merkitä niiden kalorit erikseen :)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 271 grammaa

Katimaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 32g278kcal0g0g31.5g0g
Kanaliemikuutio, sisältää vehnää 26g83kcal2.3g3.6g6.7g0.3g
Vesi2330g0kcal0g0g0g0g
Risottoriisi de cecco 1 dl 85g1048g3669kcal62.9g828.2g10.5g31.5g
Sipuli (kuorittu)117g32kcal1.5g5.6g0.2g2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Valkoviini kuiva 233g160kcal0.7g1.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7588g8464kcal136.2g1680.6g98g68g
Valittu annoskoko3794g4232kcal68.1g840.3g49g34g
Annoskoko puolitettuna1897g2116kcal34.1g420.2g24.5g17g
Arvot/100g100g112kcal1.8g22.1g1.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180654