Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 3g4.3kcal0.4g0g0.3g0g
Sokeri 5.5g22kcal0g5.5g0g0g
Maito, Kevyt2.7g1.3kcal0.1g0.1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl2.7g9kcal0.1g0.1g1g0g
Voi 60% rasvaa 2.6g14kcal0g0g1.6g0g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.1g24kcal0.7g5g0.1g0.2g
Raparperi 8.2g2.8kcal0.1g0.5g0g0.1g
Voi 60% rasvaa 1.4g7.5kcal0g0g0.8g0g
Sokeri 2.7g11kcal0g2.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.8g6.1kcal0.2g1.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana76g207kcal3.2g30.4g7.6g0.8g
Valittu annoskoko38g104kcal1.6g15.2g3.8g0.4g
Annoskoko puolitettuna19g52kcal0.8g7.6g1.9g0.2g
Arvot/100g100g273kcal4.2g40g10g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273