Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Purjosipuli 1.1g0.3kcal0g0g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g7.8g4.7kcal0.1g1g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 0.4g3.1kcal0g0g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.3g1.1kcal0g0.2g0g0g
Vesi16g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 0.3g1kcal0g0.1g0g0g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)6.2g7.5kcal1.2g0g0.2g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)3.1g2.7kcal0g0.1g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana76g43kcal2.6g3.2g1.4g0.4g
Valittu annoskoko38g21kcal1.3g1.6g0.7g0.2g
Annoskoko puolitettuna19g11kcal0.7g0.8g0.4g0.1g
Arvot/100g100g56kcal3.4g4.2g1.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180904