Fetakasvisgratiini (Karppi)

Resepti on muunnos Karpin keittokirjan Broilerigratiinista.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Kaada parsakaalisekoitus* voideltuun vuokaan.

Kuutioi/murustele feta kulhoon ja lisää sinne tuorejuusto ja kerma.

Lisää mausteita oman maun mukaan (esim.

suolaa, pippurisekoitusta, paprikajauhetta).

Sekoita ja kaada vuokaan.

Paista noin puolisen tuntia.

Ripottele raastettu juusto vuoan pinnalle ja paista vielä noin 15 min.

Tämä on hyvää sellaisenaan tai sitten lisukeena lihan kanssa.

*Tämän reseptin voi tehdä myös tuoreesta parsakaalista ja kukkakaalista, jolloin hiilareita tulee vähemmän.

Gratiiniin voi lisätä esimerkiksi broilerisuikaleita tms. jolloin siitä tulee vielä ruokaisampaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Aniviina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Euroshopper parsakaalisekoitus, pakaste21g5.2kcal0.5g0.6g0.1g0.5g
Kuohukerma,valio,2dl8.3g28kcal0.2g0.2g2.9g0g
Apetina välimerellinen juusto (Arla), annos 200g4.2g10kcal0.6g0.1g0.8g0g
Philadelphia Light, valkosipuli & yrtit (Kraft), annos 5g2.1g3.2kcal0.2g0.1g0.2g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]2.9g10kcal0.8g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana77g113kcal4.6g2g9.4g1g
Valittu annoskoko38g57kcal2.3g1g4.7g0.5g
Annoskoko puolitettuna19g28kcal1.2g0.5g2.4g0.3g
Arvot/100g100g148kcal6g2.6g12.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=224226