Porkkanasosekeitto avokadotahnalla

Tämä resepti on alunperin Glorian ruoka ja viini -lehdestä, modailin hieman sen mukaan mitä aineksia ja mausteita kaapissa oli.

Sulata voi. Kuullota pilkottua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa voisulassa hetken.

Lisää vettä ja keittele rauhallisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kattilaan voi laittaa mausteita maun mukaan, itse laitoin suolaa, laakerinlehden, neilikoita ja muskottipähkinää.

Samaan aikaan kuori avokado, soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella, mausteeksi sopii sitruunamehu ja mustapippuri.

Kun kasvikset ovat kypsiä, mausta vielä vaikka garam masalalla ja basilikalla ja lisää joukkoon creme fraiche.

Soseuta sauvasekoittimella.

Annostele keitto lautaselle ja laita avokadotahnasta kokkare keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 623 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 3.8g7.4kcal0.1g0g0.7g0.3g
Voi 0.5g3.4kcal0g0g0.4g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 1.6g4.3kcal0g0g0.4g0g
Kesäkurpitsa zucchini 6.3g1.1kcal0g0.2g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g1.9g1.1kcal0g0.2g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g9g2.6kcal0.1g0.6g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 16g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g40kcal0.4g2g3g1g
Valittu annoskoko39g20kcal0.2g1g1.5g0.5g
Annoskoko puolitettuna20g10kcal0.1g0.5g0.8g0.3g
Arvot/100g100g51kcal0.5g2.6g3.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=98164