Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha150g249kcal28.5g0g15g0g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Rypsiöljy 5.1g45kcal0g0g5.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.6g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g53g32kcal0.8g6.8g0.1g0.5g
Kananmuna kuoreton 21g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Jauhelihamauste, annos 15g1.9g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.8g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 38g65kcal2.9g0.9g5.6g0g
Ketsuppi, Heinz11g12kcal0.1g2.7g0g0.1g
Sinappi 11g15kcal0.5g1.6g0.7g0.2g
Korppujauho 9g34kcal1g7g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana761g1012kcal75.4g46.8g57.8g5.8g
Valittu annoskoko381g506kcal37.7g23.4g28.9g2.9g
Annoskoko puolitettuna190g253kcal18.9g11.7g14.5g1.5g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.1g7.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727