PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 438g186kcal43g1.8g0.4g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g686g274kcal30.9g37.7g0.7g6.9g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g836g585kcal100.4g33.5g4.2g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g669g261kcal2.7g45.5g3.3g17.4g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss502g172kcal5g20.6g4g18.6g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen669g221kcal22.1g32.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7600g3397kcal408.2g343.8g25.2g85.8g
Valittu annoskoko3800g1699kcal204.1g171.9g12.6g42.9g
Annoskoko puolitettuna1900g849kcal102.1g86g6.3g21.5g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=359209