Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g1763g2116kcal370.2g0g70.5g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g1282g692kcal96.2g11.5g26.9g5.1g
Voi 80g581kcal1g0.3g65.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 80g275kcal8.2g56.1g1g2.8g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)401g341kcal4g14g28g0g
Suola, annos 3g4.8g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 13g52kcal0g12.8g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton24g5kcal0.1g0.4g0g0g
Tilli, tuore 160g48kcal5.9g1.4g1.3g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7616g8220kcal971.2g193g385.6g22.6g
Valittu annoskoko3808g4110kcal485.6g96.5g192.8g11.3g
Annoskoko puolitettuna1904g2055kcal242.8g48.3g96.4g5.7g
Arvot/100g100g108kcal12.8g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255450