Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1752g2908kcal332.8g0g175.2g0g
Sipuli (kuorittu)701g189kcal9.1g33.6g1.4g11.9g
Minttu, tuore (-), annos 1g3.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.2g
Punaviini 701g494kcal2.2g1.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 210g300kcal26.3g0.6g21.5g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 193g1704kcal0g0g192.7g0g
Korppujauho 245g898kcal25.7g183.7g2.5g13g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7616g12988kcal792.4g439.2g786.6g50.2g
Valittu annoskoko3808g6494kcal396.2g219.6g393.3g25.1g
Annoskoko puolitettuna1904g3247kcal198.1g109.8g196.7g12.6g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=342489