Kaalikääryleet

1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2257g476kcal27.1g76.7g4.5g47.4g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 752g1712kcal142.9g0g127.9g0g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g94g320kcal6.1g72.4g1g0g
Sipuli 103g31kcal1.3g5g0.2g1.8g
Oivariini, 80 normaalisuolainen19g135kcal0.2g0.2g15g0g
Kananmuna, keitetty 103g148kcal12.9g0.3g10.6g0g
Kuohukerma188g639kcal3.8g5.6g65.8g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 263g794kcal0.3g195.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7616g8509kcal389.2g710.6g450g98.4g
Valittu annoskoko3808g4255kcal194.6g355.3g225g49.2g
Annoskoko puolitettuna1904g2127kcal97.3g177.7g112.5g24.6g
Arvot/100g100g112kcal5.1g9.3g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370326