Vihiksen majoneesi

Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g372g238kcal13g0.7g93.1g0g
Sinappi (teollinen)149g192kcal6.6g21g8.9g0g
Viinietikka 279g58kcal0g1.4g0g0g
Sokeri 56g227kcal0g55.8g0g0g
Suola, annos 3g37g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 9g26kcal1g3.9g0.2g2.4g
Rypsiöljy 2905g25688kcal0g0g2904.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7616g52858kcal41.2g165.6g6014.2g4.8g
Valittu annoskoko3808g26429kcal20.6g82.8g3007.1g2.4g
Annoskoko puolitettuna1904g13215kcal10.3g41.4g1503.6g1.2g
Arvot/100g100g694kcal0.5g2.2g79g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393804