Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g175g18kcal1.1g2.5g0.2g1.2g
Sokeri 30g121kcal0g29.8g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L105g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 53g17kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g0.9g0.4kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 2.8g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Tilli, tuore 14g4.2kcal0.5g0.1g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana763g327kcal3.6g66.4g0.6g3.2g
Valittu annoskoko382g164kcal1.8g33.2g0.3g1.6g
Annoskoko puolitettuna191g82kcal0.9g16.6g0.2g0.8g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108