Kukkakaalicurry-keitto

Leikkaa kukkakaalu nupuiksi ja laita nuput uunivuokaan.

Lorottele kukkakaalien päälle hieman oliiviöljyä ja pörittele nuppuja niin, että kaikki ovat kevyesti öljyn peitossa.

Lohko sipuli ja puoluta valkosipulin kynnet ja laita ne folionyyttiin.

Paahda kukkakaaleja ja sipulinyyttiä 175 asteisessa uunissa n. 45min.

Pilko perunat ja laita ne kattilaan sipulien ja kukkakaalien kanssa kaada päälle kasvisliemi.

Keittele miedolla lämmöllä n. puoli tuntia.

Kun vihannekset ovat pehemeitä soseuta keitto.

Lisää creme fraiche ja survaise sekin joukkoon sauvasekoittimella.

Mausta curryllä ja chilillä oman maun mukaan.

Anna kiton seistä vartin verran ennen syömistä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tuul1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Creme Fraiche, Ingman, 5%5g4kcal0.2g0.3g0.3g0g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g2.8g7.7kcal0.4g0.1g0.6g0g
Valkosipuli 2.8g3kcal0.2g0.4g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)28g7.4kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Kukkakaali105g21kcal1.9g2.3g0.2g2.4g
Vesi188g0kcal0g0g0g0g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Peruna, keskikokoinen 60g50g30kcal0.8g6.5g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana764g168kcal7.8g21.8g5.2g7g
Valittu annoskoko382g84kcal3.9g10.9g2.6g3.5g
Annoskoko puolitettuna191g42kcal2g5.5g1.3g1.8g
Arvot/100g100g22kcal1g2.9g0.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100525