Tomaatti- mozzarella kasvispiirakka

Ota 5kpl piirakkataikinalevyjä sulamaan leivinpaperin päälle ja lämmitä uuni 225 asteeseen.

Hienonna purjo ja leikkaa kirsikkatomaatit viipaleiksi.

Viipaloi myös mozzarellajuusto.

Sekoita flora maku ruoka, maito ja kolme munaa keskenään ja lisää hieman suolaa sekä mustapippuria.

Kauli sulaneet piirakkataikinalevyt leivinpaperin päällä koko paperin kokoiseksi.

Siirrä leivinpaperi taikinoineen korkeareunaiseen uunipeltiin niin että taikinaa tulee myös pellin reunoille ja paista piirakkapohjaa 15 minuuttia.

Kuullota sillä välin jäiset paprikasuikaleet ja purjo öljyssä kevyesti.

Laita purjot ja paprikat piirakkapohjalle ja kaada päälle muna-maitoseos.

Lisää seuraavaksi juustoraastetta.

Asettele pinnalle vielä tomaatti- ja mozzarellaviipaleita, sekä ripottele basilikamaustetta.

Paista piirakkaa vielä noin 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Tarjoile piirakan päällä tuoreita basilikan lehtiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, Pirkka, annos 400g94g348kcal5.4g32.9g21.6g1.8g
Kananmuna kuoreton 28g40kcal3.5g0.1g2.9g0g
Flora Maku ruoka valkosip+sitrtimjami (Flora), annos 250g39g67kcal1g2.4g5.9g0.2g
Mozzarella 17% (Pirkka)24g55kcal4.7g0.1g4g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen39g7.8kcal0.2g1.5g0.1g0.5g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g47g10kcal0.5g2.1g0g0.9g
Purjosipuli 31g7.2kcal0.6g0.8g0.1g0.7g
Ruokaöljy keskiarvo 1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen55g18kcal1.8g2.7g0g0g
Pizza mix juustoraaste 500g, annos 50g24g84kcal4.7g0.2g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana765g1302kcal44.8g85.6g83.6g8.2g
Valittu annoskoko383g651kcal22.4g42.8g41.8g4.1g
Annoskoko puolitettuna191g326kcal11.2g21.4g20.9g2.1g
Arvot/100g100g170kcal5.9g11.2g10.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=124305