Parsasalaatti (Kevennys)

Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 150g496kcal0.7g121.2g0g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 5g14kcal0.5g1.9g0.2g1.3g
Tankoparsa, vihreä1250g150kcal16.2g15g2.5g43.7g
Parsa 1250g194kcal16g15g2.5g18.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g250g68kcal3.2g12g0.5g4.2g
Miniluumutomaatti, annos 250g625g125kcal3.8g20.6g1.9g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g7.5g1.5kcal0g0.5g0g0g
Rypsiöljy 25g221kcal0g0g25g0g
Ruohosipuli, tuore250g68kcal3.5g9.5g1.5g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7640g2671kcal87.8g391.4g68.2g141.2g
Valittu annoskoko3820g1336kcal43.9g195.7g34.1g70.6g
Annoskoko puolitettuna1910g668kcal22g97.9g17.1g35.3g
Arvot/100g100g35kcal1.1g5.1g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296346