Katkaraputomaattikeitto

Ota katkaravut sulamaan lävikköön.

Kuutioi iso sipuli ja pilko kaksi isoa valkosipulin kynttä (ei liian pieniksi, tässä keitossa on hyvä olla sattumia).

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja tiristele sipulia ja valkosipulia, muttei täysin pehmeäksi asti.

Lisää purkki paseerattua tomaattia (mitä kalliimpaa, sitä parempilaatuista) sekä tarpeelliseksi katsomasi määrä vettä riippuen siitä kuinka juoksevaa keitosta haluat.

Anna kiehua hetken, lisää pieni purkki kookosmaitoa, ainakin Wok'n Roll merkkistä saa 165g purkeissa.

Mausta reilusti mustapippurilla ja makusi mukaan suolalla.

Sammuta levy ja kun keitto ei enää kiehu, lisää katkaravut sekaan.

Katkarapuja ei kannata keittää, lämmittää vain, menevät muuten sitkeiksi.

Tässä vaiheessa voit vielä maustaa tuoreella korianterilla, sillä saa nättiä väriäkin mukaan.

Näköjään en osaa lisätä sitä korianteria tuonne ohjeisiin enää jostain syystä...

Enivei, tässä on oikein hyvä keitto, yllätyin itsekin kuinka hyvää oli. Katkarapuja lisäämällä saa kunnolla protskua.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 765 grammaa

Kinkama
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemikuutio, Knorr25g70kcal2g2.4g6g0.4g
Kookosmaito, Wok´n Roll 400g825g1444kcal12.4g20.6g144.4g0g
Mutti paseerattu tomaatti1850g592kcal31.4g85.1g1.8g0g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Ruokaöljy keskiarvo 35g309kcal0g0g35g0g
Sipuli 150g45kcal1.9g7.2g0.3g2.6g
Katkarapuja liemessä 170g (Pirkka)900g675kcal162g4.5g9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7650g6357kcal425.8g252.6g393.4g7.6g
Valittu annoskoko3825g3179kcal212.9g126.3g196.7g3.8g
Annoskoko puolitettuna1913g1589kcal106.5g63.2g98.4g1.9g
Arvot/100g100g83kcal5.6g3.3g5.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73513