Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g49g230kcal4.5g25.6g11.8g0g
Katkarapu 44g30kcal6.3g0g0.5g0g
Kesäkurpitsa66g11kcal0.3g1.6g0.4g0.5g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g11g6kcal0.3g0.7g0.2g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 44g12kcal1.4g1.4g0g0g
Kananmuna, keitetty 24g34kcal3g0.1g2.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g49kcal1.4g10g0.2g0.5g
Rypsiöljy 5.9g52kcal0g0g5.9g0g
Mineraalisuola keskiarvo 6.6g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Valkopippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Parmesan formaggio da pasta8.8g40kcal3.5g0g2.9g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g109g285kcal32.8g2.2g16.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana766g1501kcal107g84g81.6g2.4g
Valittu annoskoko383g751kcal53.5g42g40.8g1.2g
Annoskoko puolitettuna192g375kcal26.8g21g20.4g0.6g
Arvot/100g100g196kcal14g11g10.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196