Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 150g36kcal2.7g3.3g0.5g3.5g
Purjosipuli 30g6.9kcal0.5g0.7g0.1g0.6g
Valkosipuli 3.8g4.1kcal0.3g0.6g0g0.1g
Rypsiöljy 5.1g45kcal0g0g5.1g0g
Flora kevyt margariini 40 400g5.6g21kcal0g0.2g2.3g0g
Kasvisliemi laimennettu 150g14kcal0.4g0.6g1.1g0.1g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g38g90kcal5.6g1.2g7.5g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana767g433kcal19g13.2g33.2g8.6g
Valittu annoskoko384g217kcal9.5g6.6g16.6g4.3g
Annoskoko puolitettuna192g108kcal4.8g3.3g8.3g2.2g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=187518