Jamie oliverin pizza

Pohja;
3dl puolikarkea vehnäjauho
4,5dl durumjauho
reilu 1tl suolaa
3dl kädenlämpöistä vettä
3tl sokeria
8g kuivahiivaa

1. Liuota kädenlämpöiseen veteen sokeri ja kuivahiiva. 2. Sekoita loput kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sen jälkeen nesteeseen. 3. Vaivaa taikinasta kimmoisa pallo. 4. Jätä taikina levähtämään n. 15minuutiksi, ja valmistele sillä aikaa täytteet.

Kauli taikinasta kaksi pellin kokoista pohjaa.

Täytä pizza haluamallasi tavalla.

(tässä ohjeessa/kalorimäärässä käytetty molempiin pellillisiin yhteensä 2prk tomaattipyrettä, 150g punaleimaemmentalia, 800g raejuustoa, 2prk tonnikalaa sekä 1pss kinkkusuikaleita) Pohjalle tomaattipyre, seuraavaksi juustot ja sitten muut täytteet.

Paista uunin yläosassa 250asteessa n. 10min.

Pizzasta tulee parempi jos sen paistaa öljytyn folion päällä ritilällä.

Pizza jaetaan 8osaan/pellillinen, yksi annos painaa n. 137g.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Marjab
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 342g1175kcal34.9g239.6g4.1g12g
Vehnäjauho, durum 579g2055kcal75.3g365g14.3g73g
Sokeri 21g86kcal0g21g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g14g0kcal0g0g0g0g
Tonnikalapalat vedessä, Pirkka527g579kcal131.7g0g5.3g0g
Kinkkusuikale Pirkka439g452kcal79g7.9g11g0g
Tomaattipyree, Pirkka246g202kcal8.4g46.7g2.5g2.5g
Juustoraaste emmental punaleima263g1027kcal76.4g0g79g0g
Raejuusto, Milbona, Lidl1405g1264kcal224.7g35.1g28.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7672g13678kcal1260.8g1430.6g288.6g175g
Valittu annoskoko3836g6839kcal630.4g715.3g144.3g87.5g
Annoskoko puolitettuna1918g3420kcal315.2g357.7g72.2g43.8g
Arvot/100g100g178kcal16.4g18.6g3.8g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232960