Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi3.3g9kcal0.3g0.2g0.8g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g2g0.1kcal0g0g0g0g
Paistijauheliha 10%70g119kcal14g0g7g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g50g18kcal0.7g3.3g0.1g0.4g
Porkkana 20g6.5kcal0.1g1.1g0g0.5g
Selleri, annos 50g20g2.8kcal0.2g0.6g0g0g
Palsternakka 20g13kcal0.1g2.4g0.1g0.9g
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)20g6kcal0.2g1.2g0g0.2g
Valkosipuli 3g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 4g35kcal0g0g4g0g
Sokeri 2g8.1kcal0g2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana768g451kcal32.2g24.6g24g4.8g
Valittu annoskoko384g226kcal16.1g12.3g12g2.4g
Annoskoko puolitettuna192g113kcal8.1g6.2g6g1.2g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774