Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g100g132kcal22g0g4.6g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK63g84kcal13.7g0g3.7g0g
Lanttu 63g18kcal0.6g2.9g0.2g1.1g
Porkkana 63g20kcal0.4g3.5g0.1g1.6g
Peruna, vanha, kuorittu 50g38kcal0.9g7.7g0.1g0.5g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g7.5g41kcal0.1g0.1g4.5g0g
Milbona Maito rasvaton38g12kcal1.2g1.8g0g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana769g692kcal77.8g32g26.4g6.4g
Valittu annoskoko384g346kcal38.9g16g13.2g3.2g
Annoskoko puolitettuna192g173kcal19.5g8g6.6g1.6g
Arvot/100g100g90kcal10.1g4.2g3.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443403