Kekin oliivi-leseleipä

Lämmitä vesi +42 ja lisää joukkoon leseet joihin sekoitettu hiiva, sokeri ja suola.

Sekoita.

Lisää jauhot ja sulatettu rasva.

Sekoita taikina ja taputa se pellille leivinpaperin päälle litteäksi jauhotetuin käsin.

Kohota 30min.

Lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Painele oliivit leipään.

Voitele ennen tai jälkeen leipä oliiviöljyllä, johon voit lisätä kuivattuja yrttejä.

Paista uunissa keskitasolla noin 15min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1494g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 60g243kcal0g59.7g0g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%199g498kcal27.9g21.9g11.2g97.6g
Kuivahiiva, annos 11g55g197kcal24.7g21.9g3.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1619g5554kcal164.9g1133.1g19.4g56.7g
Oivariini, 60 (100g)149g822kcal1.5g1.5g89.6g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g149g1315kcal0g0g149.4g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka)100g119kcal0.9g4.4g12.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7680g17494kcal439.8g2485g571.6g308.6g
Valittu annoskoko3840g8747kcal219.9g1242.5g285.8g154.3g
Annoskoko puolitettuna1920g4374kcal110g621.3g142.9g77.2g
Arvot/100g100g228kcal5.7g32.4g7.4g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100531