Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1415g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 142g105kcal18.6g1.6g0.6g9.8g
Sokeri 23g92kcal0g22.6g0g0g
Suola, annos 3g85g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 153g1351kcal0g0g152.8g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)198g654kcal31.7g103g13.1g25.8g
Porkkana 566g185kcal3.5g31.5g1.1g14.4g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)524g1832kcal63.3g338.7g26.2g28.8g
Hiivaleipävehnäjauho 736g2398kcal89.2g437g20.6g40.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7680g13235kcal412.6g1868.8g428.8g238.6g
Valittu annoskoko3840g6618kcal206.3g934.4g214.4g119.3g
Annoskoko puolitettuna1920g3309kcal103.2g467.2g107.2g59.7g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138