Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g503g2362kcal31.7g341.8g95.5g11.1g
Voi 168g1215kcal2g0.7g136.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl670g2279kcal13.4g20.1g234.6g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g670g402kcal26.8g33.5g16.8g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g335g292kcal3.7g142.7g20.4g0g
Sokeri 419g1700kcal0g418.4g0g0g
Liivatelehti, gelatiini67g234kcal57.4g0g0.1g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g338g294kcal3.7g144.2g20.6g0g
Vesi335g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker285g1111kcal0.1g276.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7680g19778kcal277.6g2755.4g1048.4g22.2g
Valittu annoskoko3840g9889kcal138.8g1377.7g524.2g11.1g
Annoskoko puolitettuna1920g4945kcal69.4g688.9g262.1g5.6g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=317734