Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 75g57kcal1.4g11.6g0.2g0.8g
Porkkana 75g25kcal0.5g4.2g0.2g1.9g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 3g27kcal0g0g3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen50g17kcal1.7g2.5g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss50g27kcal2.9g2.7g0.3g1.6g
Arkirae (Valio), annos 100g25g18kcal3g0.9g0.2g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas5.8g18kcal0.6g3.6g0.1g1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana771g374kcal20.4g51.2g8g10.6g
Valittu annoskoko385g187kcal10.2g25.6g4g5.3g
Annoskoko puolitettuna193g94kcal5.1g12.8g2g2.7g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381369