Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 700g232kcal4.4g39.6g1.4g18.1g
Parsakaali, keitetty, suolaa 350g122kcal16g6.8g1.1g8.7g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 525g125kcal9.4g11.4g1.6g12g
Sipuli (kuorittu)263g71kcal3.4g12.6g0.5g4.5g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 350g75kcal2.3g10.4g1.7g2.9g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g350g71kcal2.1g13.3g1.1g4.9g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl700g595kcal9.8g30.8g49g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g263g735kcal49.9g0.1g57.7g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]350g1155kcal94.5g0g84g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7700g6363kcal383.6g250g396.2g102.2g
Valittu annoskoko3850g3181kcal191.8g125g198.1g51.1g
Annoskoko puolitettuna1925g1591kcal95.9g62.5g99.1g25.6g
Arvot/100g100g83kcal5g3.2g5.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758