Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g53g91kcal10.7g0g3.7g0g
Sipuli (kuorittu)16g4.3kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipuli 2.9g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g2g18kcal0g0g2g0g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 20g5.8kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Palsternakka 17g11kcal0.1g2g0.1g0.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g20g5.6kcal0.1g1.2g0g0.5g
Peruna, vanha, kuorittu 37g29kcal0.7g5.8g0.1g0.4g
Purjosipuli13g2.5kcal0.2g0.3g0g0.3g
Maustepippuri, annos 1g2g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana772g340kcal24.8g23g12g5.6g
Valittu annoskoko386g170kcal12.4g11.5g6g2.8g
Annoskoko puolitettuna193g85kcal6.2g5.8g3g1.4g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314066