Mungpapukeitto

Kuullota pienityt sipulit ja paprika öljyssä.

Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot, kiehauta.

Lisää suurin osa esikeitetyistä mungpavuista ja mausteita oman maun mukaan (itse käytin sinapinsiemeniä, kahta kuivachiliä, paprikajauhetta, kurkumaa, cayenne- ja mustapippuria).

Anna kiehua hiljalleen n. 20 min, soseuta sauvasekoittimella.

Lisää loput pavut, pienityt tomaatit, kerma ja kuutioitu feta.

Kiehauta ja anna hautua vielä hetki.

Tästä PITÄISI tulla viitisen annosta, mutta oli niin hyvää, että riittää ehkä kolmeksi annokseksi...

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 515 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Mungpapu keitetty (Ekolo), annos 100g120g107kcal8.4g16.8g0.5g6.1g
Paprika, punainen30g7.7kcal0.3g1.4g0.1g0.6g
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Valkosipuli 2.3g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Auringonkukkaöljy 3.8g33kcal0g0g3.8g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g3.6g7.7kcal0.5g0.8g0.3g0g
Kirsikkatomaatti (Pirkka)26g5.3kcal0.2g0.9g0.1g0g
Fetajuusto suolaliemessä (Eridanous), annos 200g13g35kcal2.1g0.1g2.9g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%15g24kcal0.4g0.4g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana773g456kcal24.8g43.8g20g14.2g
Valittu annoskoko386g228kcal12.4g21.9g10g7.1g
Annoskoko puolitettuna193g114kcal6.2g11g5g3.6g
Arvot/100g100g59kcal3.2g5.7g2.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=331097