Pätkiskakku

Murskaa keksit ja sekoita muruihin sulatettu voi. Levitä seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmänä veteen likoamaan.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Vaahdota valkuaiset, lisää 1rkl sokeria kun vaahto on kovaa, sekoita vielä.

Vaahdota kerma.

Rouhi/murskaa pätkikset hienoksi rouheeksi.

Sulata suklaa.

Lisää suklaaseen pätkismurut, tuorejuusto, vaniljasokeri ja keltuaiset.

Sekoita tasaiseksi.

Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne, lisäämällä joukkoon pari rkl kiehuvaa vettä.

Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen.

Lisää seokseen aiemmin vatkattu kerma ja valkuaiset, sekoita kevyesti.

Levitä seos keksi-voi pedille ja jätä jääkaappiin jähmettymään vähintään 5 tunniksi, mieluiten yön yli.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Imppu1103
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi500g2249kcal32.5g299.8g104.9g15.5g
Voi 187g1359kcal2.2g0.7g152.3g0g
Maitosuklaa 500g2686kcal50.6g249.8g164.9g0.2g
Pätkis minibites (140 g pussi)350g1714kcal12.6g213.4g87.4g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton500g800kcal40g20g65g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g13g50kcal0g12.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 275g392kcal34.4g0.8g28.2g0g
Sokeri 38g152kcal0g37.4g0g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl500g1799kcal10g13.5g189.9g0g
Liivatelehti, gelatiini999g3488kcal855.4g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7720g29375kcal2075.4g1695.6g1587.2g31.4g
Valittu annoskoko3860g14687kcal1037.7g847.8g793.6g15.7g
Annoskoko puolitettuna1930g7344kcal518.9g423.9g396.8g7.9g
Arvot/100g100g381kcal26.9g22g20.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172656