Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow33g115kcal2.3g26g0.3g0g
Maito,kevyt (valio) 100g271g125kcal8.7g13g4.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 11g14kcal1.2g0g1g0g
Vesi, vesijohtovesi 36g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g0.9g0.1kcal0g0g0g0.8g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g36g104kcal2.4g21.8g0.6g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana774g715kcal29.2g121.6g12g5.8g
Valittu annoskoko387g357kcal14.6g60.8g6g2.9g
Annoskoko puolitettuna194g179kcal7.3g30.4g3g1.5g
Arvot/100g100g92kcal3.8g15.7g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157