Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1798g433kcal32.5g39.6g5.4g41.4g
Voi, 1 tl, 5 g112g821kcal1.1g1.1g89.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 146g501kcal14.9g102.3g1.8g5.1g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 1499g948kcal45g71.9g52.4g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa150g450kcal34.5g0g34.5g0g
Kananmuna kuoreton 165g235kcal20.6g0.5g16.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7740g6774kcal297.2g430.8g401.8g93g
Valittu annoskoko3870g3387kcal148.6g215.4g200.9g46.5g
Annoskoko puolitettuna1935g1694kcal74.3g107.7g100.5g23.3g
Arvot/100g100g88kcal3.8g5.6g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474