Kesäkurpitsakeitto

600 g kesäkurpitsaa
2 dl purjoa
1 rkl voita
7 dl vettä
1-2 kpl kasvisliemikuutio
100 g (maustettua) tuore-/sulatejuustoa
1 dl (ruoka) kermaa
1 kpl valkosipulin kynttä murskana
Ripaus basilikaa tai timjamia, tai molempia
Ripaus mustapippuria

Huuhdo kurpitsa(t), ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.
Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.

Laita kattilaan jossa on jo voi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla.

Lisää juusto (kuutioina), mausteet (ja kerma) ja anna juuston sulaa.

Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1351g244kcal7.6g33.8g5.4g9.5g
Purjosipuli 450g103kcal8.2g10.8g0.9g9.5g
Voi 32g229kcal0.4g0.1g25.6g0g
Vesi1802g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow5.6g15kcal0.6g0.6g1.1g0.1g
Tuorejuusto ruohosipuli Creme Bonjour113g338kcal3.8g4.8g33.8g1.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.5g4.7kcal0.4g0.7g0g0.1g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)113g180kcal3g3g16.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7740g2226kcal48g107.6g167.4g40.6g
Valittu annoskoko3870g1113kcal24g53.8g83.7g20.3g
Annoskoko puolitettuna1935g557kcal12g26.9g41.9g10.2g
Arvot/100g100g29kcal0.6g1.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=367485