Teeripata

Tämä pata on tehty samalla kaavalla kuin sorsapatakin.

Pilko pekoni ja sipuli, paista nitä hetki keskenään.

Lisää teeri (saa olla isoinakin kappaleina) niin että sen pinta ruskistuu.

Kun teeren kappaleet alkavat olla joka puolelta ruskeita, lisää siideri, creme fraiche, keitetyt pavut ja suppilovahverot.

Mausta suolalla, haluamasi mukaan muillakin mausteilla.

Keittele tunnin verran kohtalaisella lämmöllä, jos nestettä tuntuu olevan liikaa, ota kansi välillä pois.

Ota teeri pois padasta (puhdista pinnasta sipulinpalat yms pataan) ja anna sen hieman jäähtyä, niin sormet eivät pala seuraavan työvaiheen yhteydessä.

Irrota teeren lihat luista pienellä leikkuuveitsellä ja sormin.

Pilko lihat sopivan kokoisiksi ja lisää ne takaisin pataan.

(Voit imeskellä luut lihan jämistä puhtaaksi, kunhan varot teräviä ja mahdollisesti irtonaisia luita.) Tarkista lopuksi maku, ripauta hieman mustapippuria jos siltä tuntuu.

Maistuu hyvältä perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 345 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr113g137kcal22.8g0g5.1g0g
Pekoni rasvainen 39g148kcal4.7g0g14.6g0g
Sipuli 42g13kcal0.5g2g0.1g0.7g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 11g31kcal0.2g0.3g3.1g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g14g4.2kcal0.1g0.6g0g0g
Papu valkoinen, keitetty 28g30kcal2.4g3.9g0.1g2g
Siideri extra dry (Fizz), annos 500g141g39kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana776g806kcal61.4g13.6g46g5.4g
Valittu annoskoko388g403kcal30.7g6.8g23g2.7g
Annoskoko puolitettuna194g202kcal15.4g3.4g11.5g1.4g
Arvot/100g100g104kcal7.9g1.8g5.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94771