Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 499g3544kcal3.7g2g399.1g0g
Sokeri 707g2869kcal0g706.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu905g1140kcal99.5g2.7g81.4g0g
Leivinjauhe 33g58kcal1.7g12.6g0g0.2g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g1331g4657kcal46.6g1077.7g13.3g39.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g33g133kcal0g32.9g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 333g409kcal13.2g14.3g33.4g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 40g148kcal7.4g4.4g8.7g12.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7760g25916kcal344.2g3705.4g1071.8g104.4g
Valittu annoskoko3880g12958kcal172.1g1852.7g535.9g52.2g
Annoskoko puolitettuna1940g6479kcal86.1g926.4g268g26.1g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.8g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=420822