Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen724g239kcal23.9g35.5g0g0g
Vesi181g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 25g19kcal3.3g0.3g0.1g1.7g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g9g28kcal1g5.4g0.6g2.5g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)100g219kcal13g0.5g18.5g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki905g507kcal76.9g45.2g1.8g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g905g3076kcal45.2g678.5g4.5g63.3g
Omena, ulkomainen, kuorittu 1031g461kcal2g97.1g1g18.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7776g9096kcal330.6g1725g53g172.2g
Valittu annoskoko3888g4548kcal165.3g862.5g26.5g86.1g
Annoskoko puolitettuna1944g2274kcal82.7g431.3g13.3g43.1g
Arvot/100g100g117kcal4.3g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273