Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 47g11kcal0.8g1.1g0.1g1g
Peruna, punnittu kuorineen 141g91kcal2.3g18.5g0.2g1.2g
Timjami 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Rypsiöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 2.1g6.3kcal0.2g0.3g0.5g0g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g47g52kcal1.1g1.9g4.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana779g366kcal8.8g43.8g16g4.6g
Valittu annoskoko389g183kcal4.4g21.9g8g2.3g
Annoskoko puolitettuna195g91kcal2.2g11g4g1.2g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.6g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99181