Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 23g25kcal1.8g3.8g0.1g0.5g
Hunaja6.2g21kcal0.1g5.1g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore4.7g1.2kcal0g0.4g0g0g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g4.7g42kcal0g0g4.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g179kcal3.8g18.6g9.6g1g
Valittu annoskoko39g90kcal1.9g9.3g4.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna20g45kcal1g4.7g2.4g0.3g
Arvot/100g100g230kcal4.9g23.8g12.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313384