Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 3.7g26kcal0g0g2.9g0g
Hunaja 6.9g23kcal0g5.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 5.4g7.7kcal0.7g0g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.4g22kcal0.6g4.5g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Hasselpähkinä 1.6g10kcal0.2g0.1g1g0.3g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 15g5.2kcal0g1g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g189kcal3g22.6g9.2g1.6g
Valittu annoskoko39g94kcal1.5g11.3g4.6g0.8g
Annoskoko puolitettuna20g47kcal0.8g5.7g2.3g0.4g
Arvot/100g100g241kcal3.8g28.8g11.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101623