Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 7.5g54kcal0.1g0g6.1g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)10g58kcal0.8g1.8g5.2g1.3g
Sokeri 9g37kcal0g9.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu7.7g10kcal0.8g0g0.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.8g10kcal0.3g1.9g0g0.1g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön2.1g15kcal0.2g0.2g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g369kcal4.4g26.2g27.2g2.8g
Valittu annoskoko39g184kcal2.2g13.1g13.6g1.4g
Annoskoko puolitettuna20g92kcal1.1g6.6g6.8g0.7g
Arvot/100g100g473kcal5.6g33.6g34.9g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104571