Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)13g4.2kcal0.4g0.6g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma4g13kcal0g2.9g0g0g
Hiiva 1g0.7kcal0.1g0g0g0.1g
Vehnäjauho, sunnuntai8.6g30kcal1g6.1g0.2g0.3g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)4g15kcal0.5g3.1g0.1g0.6g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g4g5.6kcal0.6g0.6g0.1g1.9g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g4g12kcal0.4g2.4g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g161kcal6g31.4g1g7g
Valittu annoskoko39g81kcal3g15.7g0.5g3.5g
Annoskoko puolitettuna20g40kcal1.5g7.9g0.3g1.8g
Arvot/100g100g206kcal7.7g40.1g1.3g8.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153