Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 3.3g4.1kcal0.4g0g0.3g0g
Sokeri 3.2g13kcal0g3.2g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.9g2.9kcal0.2g0.4g0.1g0.2g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl4.8g18kcal0.6g3.6g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Neljänviljanhiutale 1.1g3.7kcal0.1g0.6g0g0.1g
Fariinisokeri1.3g5.3kcal0g1.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 3.7g1.7kcal0.1g0.2g0.1g0g
Raparperi 19g6.3kcal0.1g1g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g141kcal3g21g4.6g1.6g
Valittu annoskoko39g71kcal1.5g10.5g2.3g0.8g
Annoskoko puolitettuna20g35kcal0.8g5.3g1.2g0.4g
Arvot/100g100g181kcal3.8g26.9g5.9g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112733