Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g6.5g9kcal0.8g0g0.7g0g
Sokeri3.8g15kcal0g3.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.9g10kcal0.3g2g0g0.1g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 1g3.4kcal0g0.8g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g10g15kcal0.1g3.7g0g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g5.1g8.2kcal0.4g0.8g0.4g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 5.9g15kcal0.1g0.2g1.6g0g
Kiivi kuorittu 1.6g0.8kcal0g0.1g0g0g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 1.8g1.3kcal0g0.3g0g0g
Tomusokeri 1dl=60g0.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g159kcal3.4g23.8g5.4g0.2g
Valittu annoskoko39g80kcal1.7g11.9g2.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna20g40kcal0.9g6g1.4g0.1g
Arvot/100g100g203kcal4.3g30.4g6.9g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122759