Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.4g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 5.5g21kcal0.8g3.2g0.4g0.6g
Vehnäjauho puolikarkea 14g46kcal1.4g9.5g0.2g0.5g
Sokeri 0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 17g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)1.7g13kcal0g0g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g163kcal4.4g26.2g4g2.2g
Valittu annoskoko39g81kcal2.2g13.1g2g1.1g
Annoskoko puolitettuna20g41kcal1.1g6.6g1g0.6g
Arvot/100g100g209kcal5.7g33.7g5.1g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126623