Katkarapupiirakka VHH

Taikina:
250 g. rahkaa
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 ½ dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta (tai fiber huskia)
1,5 tl suolaa
2 rkl pellavasiemenrouhetta
Tilkka öljyä (voiteluun, n. 5 g)

Täyte:
200 g katkarapuja
2 dl smetanaa ( =kermaviiliä :) )
2 kananmunaa
pätkä purjoa
tilliä
valkopippuria
suolaa

Sekoita ainekset, levitä piirasvuokaan (halkaisija n. 27 cm). Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Alkuperäiseen reseptiin kuului lisäksi 100 g juustorastetta.

Ja smetanaa kermaviilin tilalle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 283 grammaa

Pullamursu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maitorahkavalmiste 0,2% (Ehrmann)8.6g4.8kcal0.7g0.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 7.6g11kcal0.9g0g0.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3.5g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Speltjauho puolikarkea (Sunspelt)2.8g10kcal0.4g1.9g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.2g1.5kcal0g0g0.2g0g
Katkarapu,Euroshopper (pakaste)6.9g5.5kcal1.1g0g0.1g0g
Purjosipuli 1g0.2kcal0g0g0g0g
Tilli, tuore 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 6.9g27kcal0.1g0.2g2.9g0g
Pellavasiemenrouhe (Pellavainen), annos 5g0.9g2.5kcal0.3g0g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g127kcal7.2g5.6g8.4g0.8g
Valittu annoskoko39g64kcal3.6g2.8g4.2g0.4g
Annoskoko puolitettuna20g32kcal1.8g1.4g2.1g0.2g
Arvot/100g100g163kcal9.2g7.2g10.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=150240