Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g15g49kcal2.4g10.3g0.4g1.5g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g7.6g27kcal1.1g4.5g0.5g0.7g
Ohrasuurimo 7.6g25kcal0.6g4.8g0.2g0.6g
Oivariini, 60 (100g)1g5.2kcal0g0g0.6g0g
Tattarisuurimo / -jauho 7.6g25kcal0.9g4.6g0.2g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g262kcal10g48.4g3.8g6.4g
Valittu annoskoko39g131kcal5g24.2g1.9g3.2g
Annoskoko puolitettuna20g66kcal2.5g12.1g1g1.6g
Arvot/100g100g336kcal12.8g62.1g4.9g8.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810