Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 6.6g9kcal0.8g0g0.7g0g
Sokeri 3.8g16kcal0g3.8g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g1g3.7kcal0g0.8g0g0g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g0.9g3kcal0g0.7g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.6g2.2kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA6g10kcal0.4g1g0.4g0g
Pandan tumma suklaa 150 g4.5g24kcal0.2g2.3g1.4g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl12g43kcal0.2g0.3g4.5g0g
Sokeri 1.8g7.3kcal0g1.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.4kcal0g0.4g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g1.5g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g240kcal3.4g22.6g14.2g0.4g
Valittu annoskoko39g120kcal1.7g11.3g7.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna20g60kcal0.9g5.7g3.6g0.1g
Arvot/100g100g307kcal4.3g28.9g18.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173905