Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 15g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.3g0.9kcal0g0g0.1g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g0.2g0kcal0g0g0g0g
Paistijauheliha 10%7.1g12kcal1.4g0g0.7g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g5.1g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Porkkana 2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Selleri, annos 50g2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Palsternakka 2g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0.4g3.6kcal0g0g0.4g0g
Sokeri 0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g46kcal3g2.2g2.4g0.4g
Valittu annoskoko39g23kcal1.5g1.1g1.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna19g12kcal0.8g0.6g0.6g0.1g
Arvot/100g100g59kcal3.9g2.8g3.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774